Basın Açıklaması

Çeçenler Yalnız Değildir!

Yerlerde sürükleyerek kelepçe taktığınız, işkence göreceğini, öldürüleceğini bile bile düşmanı Rusya’ya iade etmeye çalıştığınız Çeçenler yalnız değildir! Hepimiz biliyoruz ki Çeçen halkı 1994’ten bu yana özgürlük ve meşru, bağımsız Çeçen İçkerya Cumhuriyeti’ne sahip olma yolunda mücadele veriyor. Bu uğurda kendi yaşamlarından, bu dünyaya ait her şeyden vazgeçme gücünü gösterebilen Çeçen halkının arkasında Türkiye’deki Kafkasyalılar, ve bu toprağın duyarlı, inançlı, samimi insanları var. Çeçenler yalnız değildir!

Çeçenler Bunu Haketmiyor!

Türkiye Cumhuriyetinin çıkarları, gözettiği siyasi dengeler, Türkiyede sığınmacı olarak bulunan Çeçenlerin yaşama hakkından daha kutsal değildir. Bir devletin varlığı, ona sığınanlara adil ve mutlu bir yaşam verebildiği sürece meşrudur. Sizi uyarıyoruz: Yaptığınız hesaplar insani değerlerden büyük değildir! Türkiye halkı misafirini düşmanına, mutlak bir ölüme gönderen bir hükümeti haketmiyor! Çeçenler özgürlük için savaşıyor. Çeçenler eziliyor, hakları yeniliyor, işkenceye tabi tutuluyor, sürgüne gönderiliyor, öldürülüyorlar. Size sığınmış olan Çeçenler, şartlar ne olursa olsun, yerlerde sürüklenerek, düşmanına, Rusya’ya teslim edilmeyi haketmiyorlar!

Çeçenlere Sahip Çıkın!

Çeçen sığınmacılar yıllardır Türkiye’de yaşam mücadelesi veriyorlar. Çalışamıyor, okula gidemiyor, sadece yapılan yardımlarla yaşamaya çalışıyorlar. Çeçenler burada mülteci statusü bile alamıyorlar! Onlara şimdiye kadar insan gibi yaşama hakkı vermeyen Türkiye Cumhuriyeti, artık Çeçenlerin burada bulunma hakkınını da ellerinden almaya çalışıyor. Rus silahlarıyla yapılan cinayetler, Rusya’ya iade girişimleri gösteriyor ki Çeçenlere adeta “Defolun gidin!” deniliyor.  Tekrar ediyoruz, Siz, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, AKP hükümeti, bu hatadan dönün! Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sesleniyoruz: bir kaç ay önce “Türkiyedeki Çeçenlere terrorist diyemeyiz” demiştiniz. Bu söylediklerinizin arkasında durmayacak mısınız? Bu hatadan dönün! Çeçenlere sahip çıkın, İmran Abdülazimov’u ölüme göndermeyin!

 

Çeçen Halkı Yalnız Değildir!

 

Mültecilik bir haktır, engellenemez!

 

Rusya’ya iade cinayet demek!

 

Hükümet cinayete ortak olma!

 

 

Abdulazimov Abdulazimov
Abdulazimov Abdulazimov
Abdulazimov Abdulazimov

Bir cevap yazın