Medet Önlü’nün katilleri hala aramızda!

Kamuoyunun dikkatine,

Medet Önlü Suikastı’nin üzerinden yaklaşık 25 ay geçti. Olayın asli faillerinden sadece tetikçi Murat Aluç Ekim 2014′te yakalandı. Ancak haklarında tutuklama kararı bulunan, tetikçinin suç ortağı Ömer Peltek ve azmettirici Mehmet Akif Cömert için etkin bir araştırma yapılmadığı gibi, diğer azmettirici sanık Rızvan Ezbulatov hakkında çıkarılan kırmızı bültenin gerekleri yerine getirilmiş değil.

Öte yandan, cinayetten bu yana yaklaşık 25 ay geçmesine rağmen firari durumda olan ve Türk Emniyeti tarafından bir türlü yakalanamayan Ömer Peltek ve Mehmet Akif Cömert’e ilişkin yeni fotoğraflar ve ihbarlar ortaya çıktı. Medet Önlü için Adalet Komitesi’ne gelen ihbarlar, Ömer Peltek’in ülke sınırları içinde saklandığı, bu durumun ve belki de saklandığı yerin geniş arkadaş ve akraba çevresi tarafından bilindiği, planlı ve tasarlanmış bir siyasi cinayete iştirak suçundan aranıyor olmasına rağmen rahatça dolaştığı, hatta gece klüplerinde eğlendiği yönünde.

Azmettirici Mehmet Akif Cömert’in de halen Türkiye’de bulunduğu, oğlu aracılığıyla bağlantı kurduğu belirli şahıslardan sahte pasaport konusunda yardım istediği ve yurt dışına kaçmayı amaçladığı gelen ihbarlar arasında. Bu şahsa ait aşağıda yayınladığımız fotoğraflar da cinayet sonrasında çekilmiş.

Soruyoruz, komitemize kadar bile gelebilmiş olan bu bilgi ve görüntüler nasıl oluyor da Türk Polisi’nce bilinemiyor? Arkadaşları, akrabaları ve çevreleri tarafından bilinen bu suçluların 25 aydır yakalanamaması nasıl mümkün olabiliyor?

Soruyoruz, sosyal medyada bile paylaşılan bu fotoğraflar, nasıl oluyor da savcılığın hazırladığı binlerce sayfalık dosyalarda bulunmuyor? Bu şahısların teşhir edilmemesi ve ceza almadan kurtulmaları mı amaçlanıyor? Bu şahıslar belirli kurumlar tarafından bir çeşit koruma altında mıdır?

Türk İstihbarat, Emniyet ve Yargı organlarının Medet Önlü cinayetine karşı tavrının basit bir ihmalin ötesinde olduğu artık tescillenmektedir. Sanıkları yakalanmayan, haklarında hiçbir etkin araştırma ve takip yapılmayan bu davada, ilgili tüm birimler ivedilikle görevlerini yapmak zorundadır. Aksi halde, uluslararası nitelikte bir suikastın ülke içinde maşalığını yapan bir çeteyi korumuş ve bir Türkiye Cumhuriyet vatandaşının öldürülmesine yol vermiş, hatta bunu sağlamış oldukları kanaati yaygınlaşacaktır.

Kamuyouna saygıyla duyurulur.

Medet Önlü için Adalet Komitesi

05.06.2015

Ömer Peltek’in fotoğrafları:

Mehmet Akif Cömert’in fotoğrafları:

Suikastı planlayan Rizvan Ezbulatov’a tetikçi Murat Aluç’u tanıştıran ve yönlendiren azmettirici M. Akif Cömert

Suikastın planlayıcısı ve azmettirici Rizvan Ezbulatov:

Medet Önlü cinayetinin güvenlik kamerası görüntüleri: 

Bir cevap yazın